ظروف مس چه عوارضي دارند؟
مجله شيرين : مس از یک طرف فلزی پرواکنش است و در مقابل حرارت با مواد غذایی واکنش نشان میدهد و در طولانیمدت بدن را دچار مسمومیت و حالت تهوع و استفراغ، اسهال و سردرد میکند
در هر آشپزخانه ای حضور دارند. یا عضو جدید هستند و می درخشند یا اینکه سالهاست استفاده شده اند و رنگ و جلایشان را از دست داده اند.
ظروف مسی چند وقتی است که ارج و قرب ویژه ای پیدا کرده اند و البته تبلیغات زیادی هم برای استفاده از آنها برای پخت و پز می شود. اما این ظروف مسی همین قدر که تبلیغ می شود بی ضرر و مفید هستند؟
در همین ارتباط زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در نامهای مضرات و شرایط استفاده از ظروف مسی را تشریح کرده است .
در این نامه با عنوان «آموزش رعایت اصول بهداشتی-تغذیهای در استفاده از ظروف مسی»آمده است:
بهترین ظروف برای طبخ مواد غذایی ظروف مقاوم به حرارت هستند که به هیچوجه مواد سمی را به مواد غذایی در حال طبخ وارد نمیکنند، ازجمله ظروف شیشهای و پیرکسها و در مقابل بدترین ظروف برای طبخ غذا تفلونهایی هستند که دچار خراشیدگی هرچند کوچک شده است.
مس از یک طرف فلزی پرواکنش است و در مقابل حرارت با مواد غذایی واکنش نشان میدهد و در طولانیمدت بدن را دچار مسمومیت و حالت تهوع و استفراغ، اسهال و سردرد میکند و با اختلالاتی در عملکرد کبد، تشکیل گلبولهای قرمز و عملکرد سیستم ایمنی بدن همراه است.
یکی از مضرات ظروف مسی اکسید شدن آنهاست که بسیار خطرناک است و ظروف مسی قدیمی که لعاب ندارند، پخت غذا در آنها صحیح نیست.
مس قرمز بهمرورزمان در مجاورت هوا اکسید میشود و به سبز و خاکستری تغییر رنگ میدهد که برای سلامت مضر است. استفاده از ظروف مسی در صورتی مجاز است که توسط یک لایه دیگر از فلز دیگر مثل قلع، استیل یا نیکل پوشانده شده باشد و به اصطلاح باید سفید شده باشد تا از ورود مس به غذا جلوگیری کند.»
مس را قلع اندود کنید
در ادامه این نامه آمده است:« در صورتی که ظروف مسی قلعاندود نشده باشد، ورود مس به غذا در طولانی مدت سبب تأثیر نامطلوبی بر احشا و اندام داخلی بدن شده و ذخیره شدن آن در کبد به مرور به از کار افتادن این عضو کمک میکند.
نکته قابلتوجه اینکه قلعاندود شدن باید به صورت اصولی و بدون سرب انجام شده باشد، در غیر این صورت اگر قلع همراه سرب باشد آسیبهای غیرقابل جبرانی به بدن وارد خواهد کرد.
سرب واردشده به بدن در کبد تجمع کرده و مسمومیت با آن به مراتب از مسمومیت با مس برای انسان خطرناکتر است و در طول زمان موجب آسیب به سیستم عصبی مغز و استخوانها میشود و قطعاً کبد قدرت مبارزه با چنین چیزی را نداشته و شخص بیمار دچار مرگ تدریجی خواهد شد.
مس بهترین رسانای حرارت است و بسیار سریع و یکنواخت داغ میشود و ازجمله ظروفی است که سبب تخریب و آسیب به روغنهای مصرفی درون آن میشود، بنابراین هنگام استفاده از این ظروف بهتر است از حرارت کم و متوسط استفاده شود.استفاده از این ظرف باید بسیار با احتیاط و دقت صورت گیرد.
مراجع علمی ازجمله سازمان غذا و داروی آمریکا استفاده از ظروف مسی را برای پخت و پز به ویژه غذاهایی که ماهیت اسیدی و ترش دارند توصیه نمیکنند؛ چراکه لایههای داخلی ظروف را از بین میبرند و باعث ورود بیش از اندازه مس به غذا میشود و همچنین باعث اختلال در جذب کلسیم و آهن شده و در کبد رسوب میکند و باعث مسمومیت خواهد شد.» . .
پايان
ني ني سايت ninisite.com
تعداد بازديد : 261
تاریخ انتشار: ساعت:
برچسب ها : ظروف مس ,عوارض,